Waarom kiezen bedrijven voor outsourcing

Waarom kiezen bedrijven voor outsourcing?

Steeds meer bedrijven kiezen voor outsourcing. In de afgelopen jaren is de vraag naar betrouwbare outsourcingspartners dan ook flink toegenomen; zowel bij start-ups als gevestigde bedrijven. Niet alleen besteden organisaties hun bedrijfsprocessen vaak uit aan Nederlandse externe partijen, ook outsourcing naar het buitenland lijkt steeds populairder te worden. Maar waarom kiezen bedrijven voor outsourcing? Wat levert het precies op? 

In dit artikel vindt u de top 5 redenen waarom bedrijven kiezen voor outsourcing. Daarnaast vertellen we meer over de voordelen van outsourcing naar Suriname. 

Wat is outsourcing?

Outsourcing, oftewel uitbesteding, betekent het inhuren van een externe partij voor een bepaalde bedrijfsactiviteit. Dit kunnen heel verschillende activiteiten zijn. 

Een aantal belangrijke activiteiten die bedrijven vaak laten uitbesteden, zijn onder andere:

Bij outsourcing maken we onderscheid tussen onshore en offshore outsourcing. Onshore outsourcing betekent het uitbesteden van activiteiten aan een partij in hetzelfde land. Bij offshore outsourcing worden de bedrijfsactiviteiten uitgevoerd door een bedrijf in het buitenland. 

Waarom kiezen bedrijven voor outsourcing? De top 5 redenen

Steeds meer bedrijven ontdekken de voordelen van outsourcing. Mits u voor de juiste partner kiest, zorgt outsourcing voor kostenbesparing, soms wel tot 50%. Daarnaast profiteert u van meer flexibiliteit en kunt u eenvoudig op- en afschalen.

1. Kostenbesparing

De nummer één reden waarom bedrijven voor outsourcing kiezen, is de kostenbesparing. Volgens onderzoek van Deloitte in 2020 is het verlagen van de kosten vaak de belangrijkste doelstelling van een outsourcingproject. U kunt gebruik maken van kennis en expertise zonder zelf medewerkers aan te nemen en op te leiden.

2. Efficiëntie verbeteren

Met outsourcing bespaart u niet alleen kosten, maar kunt u ook de efficiëntie van uw bedrijf verbeteren. Externe partijen kunnen taken vaak sneller (en soms ook beter dankzij de expertise) uitvoeren. Daarnaast profiteert u van de nieuwste technologieën die externe partijen gebruiken. 

3. Toegang tot expertise en kennis

Met outsourcing krijgt u toegang tot expertise en vaardigheden die u zelf niet in huis hebt, of die veel geld en tijd kosten om te leren. De arbeidsmarkt is krap en daardoor is het moeilijk om medewerkers te vinden met de juiste expertise, kennis en ervaring. Met outsourcing is dit probleem verleden tijd!

4. Gemakkelijk op- en afschalen

Outsourcing zorgt voor flexibiliteit. U heeft hoogstwaarschijnlijk te maken met drukke perioden en tijden waarin het iets rustiger is. Met outsourcing kunt u de werkzaamheden gemakkelijk op- en afschalen. Dit is lastiger wanneer u een medewerker in dienst neemt. 

5. Medewerkers beter inzetten

Aangezien u bedrijfsactiviteiten uitbesteed aan een gespecialiseerde partij, kunt u de kennis en ervaring van uw medewerkers beter benutten. U kunt zich richten op waar u goed in bent en hoeft uw tijd niet meer te besteden aan tijdrovende taken die eigenlijk buiten uw expertise liggen. 

Outsourcing naar Suriname: besparingen kunnen oplopen tot 50%

Het verplaatsen van bedrijfsactiviteiten naar het buitenland, ook wel offshore outsourcing genoemd, kan verschillende voordelen bieden voor uw bedrijf. De voornaamste reden waarom bedrijven kiezen voor outsourcing naar het buitenland is de aanzienlijke kostenbesparing. Werkzaamheden uitbesteden naar Suriname kan zelfs tot een besparing van 50% leiden! En u hoeft zich geen zorgen te maken over de kwaliteit; de medewerkers zijn goed opgeleid en hebben meerdere jaren ervaring!

Veel gestelde vragen over outsourcing

Welke bedrijfsactiviteiten kan ik beter uitbesteden?

Welke bedrijfsactiviteiten u beter kunt uitbesteden, is afhankelijk van uw business en wensen en behoeften. U kunt tegenwoordig vrijwel alles outsourcen.  Een aantal activiteiten die vaak door bedrijven worden uitbesteed, zijn klantenservice, human resources (HR), boekhouding, schoonmaak en beveiliging. 

Hoe kies ik een betrouwbare partner voor outsourcing?

Een betrouwbare partner is essentieel bij outsourcing. Deze vindt u onder andere door referenties te vragen, duidelijke afspraken te maken en proefperiodes aan te gaan. 

Welke diensten kan ik uitbesteden bij Strongbow CC?

Strongbow CC biedt meerdere outsourcing oplossingen, waaronder klantenservice, webhulp, social media en boekhouding. We werken vanuit het buitenland en kunnen belangrijke taken op afstand overnemen. En dat tegen een lagere prijs dan in Nederland.